Bra att veta

Bra att veta - om Familjefestivalen

Det är bara entré till Haganäsområdet 31/8. Genom förköp sparar du pengar och försäkrar dig om en plats. Se biljettförsäljning.

Barn under 16 år endast i målsmans sällskap. Entrébiljett bytes mot armband vid entrén och berättigar till fri in och utgång på området under dagen. Det finns inga platsbiljetter.

I stort sett alla attraktioner på området kommer ingå i entrén och vara gratis.  Möjligtvis kan någon enstaka "exklusivare" aktivitet komma kosta extra.
Sittplatser finns i serveringsområdena men ej framför scen.

Regler

Alla kan visiteras innan de ges tillträde till området.
Biljetter köpes inte tillbaka om man nekar visitering.
Det som överlämnas frivilligt/beslagtas anses som förverkat.

Detta är exempel på saker du inte får ha med in på området:

  • Mat och dryck
  • Vassa paraplyer, knivar och annat som kan åsamka andra skada
  • Stolar eller "andra möbler". Det är på inga villkor möjligt att "reservera" plats genom att placera ut campingstol eller motsvarande. Ev eventuellt sittdon ska bäras med när man inte sitter på det.
  • Apparater för rörlig bild- och ljudupptagning är förbjudet på festivalområdet UTAN tillstånd. Vanliga mobiltelefoner räknas inte in i detta.
  • Husdjur. Inga djur får medtagas in på området.

Detta är exempel på saker du får ha med in på området:

  • Barnmat
  • Barnvagn (rekommenderas inte nära scen kvällstid)
  • Filtar, sittdynor eller liknande
  • Ryggsäck med ombyte etc.

Ljudvolym

Vad det gäller ljudvolymen följer arrangören Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet.

Barn under 13 år bör därför inte vistas för nära scenen. Generellt går gränsen vid mixerplats. Det är dock upp till målsman om barn till och med 12 år får vistas i "vuxna ljudvolymer"

Tänk på dig och dina barn och ta med hörselskydd. Öronproppar kommer att säljas på området.

Tillgänglighet

Handikappläktare finns för rullstolarna och/eller de med erforderligt intyg. Handikapp-parkering finns i närheten av entrén. Merparten av området är lättillgängligt men vissa områden är inte handikappanpassade.

Mat och dryck

Restaurangtältet kommer ha alkoholrättigheter. Det kommer gå att boka bord och vi kommer presentera en meny med mera på denna sida när det är klart vad som gäller i detalj. Dessutom kommer det finnas ett brett utbud av serveringar med mat och annat att äta och dricka.

Vissa av serveringarna kommer ta betal- eller kreditkort men inte alla, men oavsett så rekommenderas kontanter eftersom det går snabbare och håller nere köerna. Eventuellt kan vi ordna en uttagsautomat på området.


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.