Familjefestivalen 2016

Full fart på Familjefestivalen 2016

Det var full aktivitet i Älmhult under Familjefestivalen 2016.
- Med fler än 10 000 besökare och med ett underbart väder blev 2016 års festival en riktig höjdare, summerar projektledaren Per Faeltenborg.

- Vi hade vädret med oss i år vilket märktes på stämningen. Det känns också kul att artisterna fick chansen att avsluta sina sommarspelningar i Älmhult. Nu får vi utvärdera och sedan samla krafter inför nästa års festival. Det är väldigt många krafter som har hjälpt till för att den här festivalen ska kunna hållas. Stort tack till alla, meddelar Per.

Populärt tornerspel lockade stora och små

– Familjefestivalen gör skäl för sitt namn, här finns något både för ung och gammal. I år kunde vi erbjuda både tornerspel, fantastiska artister, trolleri, utställningar, spökrundor, teater, sagoberättelser och mycket mer. Det blir ett riktigt bra betyg, säger Malin Blom, kommunikationschef på Älmhults kommun.

Haganässkolans erbjöd flera aktiviteter

Haganässkolan var full av aktiviteter på lördagen men bland annat spökrunda och tävlingar. - Underbart härligt att vi hade så många besökare in till Haganässkolan. Barn- och fritidsprogrammet hade cirka 900 besökare på spökrundan och kön ringlade lång hela dagen på alla aktiviteter. Även de program som vi visade ute på planen hade fullt med besökare under hela dagen. Ett fantastiskt tillfälle att få visa vår skola och våra program, säger Veronica Larsson, som arbetar med marknadsföring av skolan.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.