Bra att veta

Det är bara entré till Haganäsområdet den 26 augusti. Genom förköp sparar du pengar och försäkrar dig om en plats.

Barn under 16 år går endast in i målsmans sällskap. Entrébiljett bytes mot armband vid entrén och berättigar till fri in- och utgång på området under dagen. Det finns inga platsbiljetter. Sittplatser finns i serveringsområdena men ej framför scen. I stort sett alla attraktioner på området kommer ingå i entrén och vara gratis. Möjligtvis kan någon enstaka aktivitet kosta lite extra.

Det finns två entréer och utgångar

Den östra entrén

Ligger vid Friskis & Svettis och rekommenderas om du kommer med bil. Parkera din bil på IKEA-varuhusets stora parkering, så har du högst ett par hundra meter att gå. Här är biljettkassan öppen till kl. 21.00. Därefter endast entré med armband.

Den västra entrén

Ligger vid Haganässkolan cykelställ och rekommenderas om du kommer från centrala Älmhult till fots eller med cykel. Detta är även den entré som är mest tillgänglighetsanpassad. Följ skyltning mot Internationella skolan för att hitta dit. Här är biljettkassan öppen till kl. 24.00. Därefter endast entré med armband.

Snålskjutsen (Linje 30)

Linje 30 är en gratisbuss i centrala Älmhult. Den avgår från Älmhults tågstations cirka tre gånger i timmen från morgon till sen kväll. Bussen tar dig till och från Haganäsområdet från centrum och tillbaka utan kostnad. Vill du komma in via Västra entrén så stiger du av vid hållplats Hagabo och vill du komma in vid den Östra entrén stiger du av vid hållplats IKEA-varuhus. I båda fallen är det ett par hundra meter att gå.

Regler

 • Alla kan visiteras innan de ges tillträde till området.
 • Biljetter köpes inte tillbaka om man nekar visitering.
 • Det som överlämnas frivilligt/beslagtas anses som förverkat.

Detta är exempel på saker du inte får ha med in på området:

 • Mat och dryck
 • Vassa paraplyer, knivar och annat som kan åsamka andra skada
 • Stolar eller "andra möbler". Det är på inte möjligt att "reservera" plats genom att placera ut campingstol eller motsvarande. Eventuellt sittdon ska bäras med när man inte sitter på det.
 • Apparater för rörlig bild- och ljudupptagning är förbjudet på festivalområdet utan tillstånd. Vanliga mobiltelefoner räknas inte in i detta.
 • Husdjur. Inga djur får tas med in på området.

Detta är exempel på saker du får ha med in på området:

 • Barnmat
 • Barnvagn (rekommenderas inte nära scen kvällstid)
 • Filtar, sittdynor eller liknande
 • Ryggsäck med ombyte etcetera.

Ljudvolym

Vad det gäller ljudvolymen följer arrangören Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet.

Barn under 13 år bör därför inte vistas för nära scenen. Generellt går gränsen vid mixerplats. Det är dock upp till målsman om barn till och med 12 år får vistas i "vuxna ljudvolymer"

Tänk på dig och dina barn och ta med hörselskydd. Öronproppar från Länsförsäkringar delas ut gratis informationstältet.

Tillgänglighet

Det finns läktare för dig med rullstol och/eller dig med erforderligt intyg. Merparten av området är lättillgängligt men vissa områden är inte anpassade.

Västra entrén (följ skyltning mot Internationella skolan) rekommenderas för funktionsnedsatta. Där finns parkeringsplatser direkt utanför entrén och är närmast till läktaren med mera.

Du som behöver ledsagare, kompiskortsföljeslagare eller annan personal i tjänst får ha med sig det utan extra kostnad. Under förutsättning att personen i fråga har biljett kommer följeslagare in i sällskap med personen mot uppvisande av tjänstelegitimation, kompiskort eller liknande intyg som styrker förhållandet. Följeslagaren får inte armband/biljett utan får visa intyg vid entrén.

Mat och dryck

Restaurang- och bartältet drivs av Lokstallets catering i Alvesta. Som matgäst kan du boka bord för sällskap på tfn 0472-146 50.

Restaurangtältet kommer att ha alkoholrättigheter och är öppet till kl. 01.00. Fram till kl. 20.00 är barn välkomna i målsmans sällskap. Efter kl. 20.00 är det 18-års gräns. Legitimation kontrolleras vid entrén. Dessutom kommer det finnas ett brett utbud av serveringar med mat och annat att äta och dricka fram till kl. 01.00.  

Vissa av serveringarna kommer ta betal- eller kreditkort men inte alla, men oavsett så rekommenderas kontanter eftersom det går snabbare och håller nere köerna.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.