Ryforsgårdens förskola

Ryforsgårdens förskola ligger i anslutning till Ryfors skola, 11 km väster om Älmhults tätort, mitt i naturen och dess utemiljö inbjuder till en kreativ och aktiv uteverksamhet.

Vi är ute varje dag och låter aktiviteterna följa årstiderna, vilket främjar barnens hälsa och livskvalité. Bakom förskolan finns en motionsslinga som är flitigt använd. Utmed slingan finns en sagostol där vi brukar stanna till och läsa/dramatisera sagor tillsammans med barnen.

Vårt arbete på förskolan utgår från den reviderade Läroplanen (Lpfö-98/16). 

Förskolan tar emot barn mellan 1 och 5 år fördelat på 2 avdelningarna. Igelkotten för de yngre barnen och Haren för de äldre.

Vi satsar aktivt på språkutvecklingen, matematik, naturvetenskap och teknik och vi lägger stor vikt vid socialt samspel, våra lärmiljöer och ett lustfyllt lärande.

På förskolan använder vi kommunens värdeord som ska genomsyra hela verksamheten:

  • Professionalism
  • Öppenhet
  • Engagemang

 

 Besök oss gärna för att se om detta är ett alternativ för din familj!

Skogen

Vår kåta ligger upp på backen rakt över vägen. Där lagar vi mat ibland. Hinderbanan är en utmaning för både stora och små barn och är ett mycket bra ställe att träna grovmotorik på.

Gården

Gården runt förskolan inbjuder till lek. Bygga koja i backen, lekstuga, hängbro, backe för vatten och snö, bensinstation, cykla.

Kompetensutvecklingsdag

4 september

4 december

Ryforsgårdens dokument

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.