Kock/kokerska

Köket på Linnéskolan:

”Vi serverar god mat och bjuder på oss själva!”

Bland grytorna i köket på Linnéskolan arbetar kökspersonalen, Ingegerd Hörlin, Per-Inge Pedersen och Jawdat Khatib. Varje dag lagar de omkring 450 portioner härlig skolmat. Där trivs de som fisken i vattnet - både med eleverna, arbetskamraterna och arbetsuppgifterna.

Ingegerd beskriver sitt yrke som ett drömjobb. Hon skulle inte vilja byta bort kontakten med eleverna mot något annat.
– Varje dag känner jag mig stolt! Vi lagar god, hemmalagad mat och vi är alltid mån om att alla ska känna sig välkomna.

Kontakt med elever och lärare

Målet är att laga näringsriktig mat från grunden med god kvalitet. Ingegerd berättar att de försöker få eleverna att smaka så mycket som möjligt och testa nya rätter.

– Vi blir väldigt glada när de vågar prova. Det känns bra när de kommer tillbaka och berättar att det faktiskt var gott!

De berättar att ungdomarna gärna kommer och pratar. De får ofta får höra att de är bra på att lyssna och att de inte är som andra vuxna.
– Jag försöker lära mig namnen på våra gäster. Det känns viktigt att kunna hälsa på alla, berättar Per-Inge.

– Eleverna ger så otroligt mycket tillbaka, jag får massor av energi. Vi har också besök av flera lärare som äter här varje dag, det är ett bra betyg. Det är verkligen magiskt att få jobba med det här, avslutar Ingegerd.​

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.