Scensommar 2019

Scensommar är en sommarsatsning som startade i Växjö kommun men som i år också är på plats i Älmhults kommun. På flera platser - alltid under bar himmel och med fri entré. Välkomna!

Region Kronoberg och samtliga kommuner i länet har gått in i ett samarbete för att invånare och besökare i Kronoberg ska få möjlighet att uppleva avgiftsfri kultur på oväntade platser, som badplatser, hembygdsgårdar, bostadsområden och parker. Det är Växjö kommuns koncept Scensommar som nu har utökats och arrangeras i länets alla kommuner under sommaren.

Bild på aktörer Sensommar 2019

Föreställningar i Älmhults kommun

Flygare med Kompani Hint och Cirkus Saga
Onsdag 10 juli klockan 15.00 - Ormakullagården, Älmhult
Nycirkus för hela familjen! Tre vänner ger sig ut på ett lekfullt äventyr i luftrummet. Med vind i håret trotsar de tyngdkraften, hittar nya sätt att flyga och drömmer sig bort. Håll i hatten, spänn livremmen och stäng av paddan, för snart lyfter vi! En charmerande nycirkusföreställning med pilot, flyg, och uppfinningstema för hela familjen.

Magiska Mysterier med Doktorn & Arkadia
Onsdag 17 juli klockan 15.00 - Herrgårdsparken, Möckelsnäs Herrgård
Magiska Mysterier med Doktorn & Arkadia Doktorn och Arkadia har beslutat sig för att demonstrera några magiska egenheter, men de är inte helt överens. Ska de testa Doktorns magiska utrustning, visa en flyguppvisning med en odöd uggla eller utföra ett korttrick? Möt Doktorn & Arkadia från TV¬succén i ett hysterisk äventyr genom Den Jordiska Dimensionen. Rek från 7 år.

”Burken” med Zebradans
Onsdag den 31 juli kl 10.00 Forrerydladan, Forreryd.
Allt är frid och fröjd och fågelkvitter tills de två goda vännerna en dag hittar en burk och hela deras vänskap sätts på spel. Vännerna dansar sig igenom känslor av missunnsamhet, girighet och självgodhet men också generositet, ödmjukhet och gemenskap. Häng med på ett humoristiskt, nervkittlande äventyr för att få reda på vad är det i burken? Från 4 år. Koreograf är Anna Vnuk.

Om Scensommar

Hela Scensommar-programmet innehåller något för alla åldrar. Från konserter, teater, stand-up och dans till livesändningar i radio och nycirkus. Se hela programmet på:

vaxjo.se/scensommarlänk till annan webbplats

Har du frågor är du välkommen skicka e-post:
scensommar@vaxjo.se

Scensommar arrangeras av Växjö kommun i samarbete med Region Kronoberg och alla åtta kommuner i Kronobergs län.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.