Miljö & hälsa

Miljöfrågorna är idag svåra att ta på eftersom de inte alltid syns i form av bolmande skorstenar eller stinkande utsläpp. Istället har vi många diffusa utsläpp och störningar som kan få konsekvenser för människor och miljö.

Din och allas vår delaktighet är grunden för vårt miljöarbete. Vi måste alla hjälpas åt för att skapa och bibehålla en hälsosam och god miljö för oss själva och kommande generationer.

Nyheter inom Miljö & hälsa

 • 22 februari 2019

  Håll Älmhult rent:
  Anmäl dig, din förskola, skola, ...


  Nu är det dags att anmäla dig, din förskola, skola, förening eller arbetsplats till skräpplockardagarna våren 2019. Skräpplockardagarna är en årlig nationell manifestation mot nedskräpning som innebär att barn, ungdomar och vuxna plockar skräp i sitt närområde. Anmäl dig senast den 24 mars. • 20 februari 2019

  Miljö- och byggnämnden sammanträder


  Miljö- och byggnämnden sammanträder måndagen den 25 februari 2019 klockan 09.00 i kommunhuset, sammanträdesrum Möckeln. Följande ärenden kommer att behandlas. • 24 januari 2019

  Älmhult deltar i FN-projekt för hållbar utveckling


  Älmhults kommun är en av de 90 kommuner och regioner som har antagits i Svenska FN-förbundets och SKL:s gemensamma projekt Glokala Sverige. Projektet handlar om att arbeta med Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling i kommuner och regioner i hela Sverige.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.