Nyhetsarkiv

Här kan du läsa artiklar ur nyhetsarkivet genom att välja den månad då nyheten skapades.
 • 15 november 2018  

  Kommunfullmäktige sammanträder


  Kommunfullmäktige sammanträder måndagen den 26 november 2018 klockan 18:30 i kommunhuset, sammanträdesrum Linnésalen.Handlingar till sammanträdet.länk till annan webbplatsFöljande ärenden kommer att behandlas. • 14 november 2018   (Vård & socialt stöd)

  Förtydliganden gällande den konsulttjänst Älmhults...


  Den 15 januari slog socialförvaltningen samman hemtjänst västra med hemtjänst centrala 2 till en hemstjänstgrupp med namnet hemtjänst centrala 2 . Detta med anledning av att det varit svårt att rekrytera personal i ytterområdena. För att de invånare som är beviljade insatser skulle få det som hen har rätt till och för att förbättra arbetsmiljön för medarbetarna genomförde kommunen organisationsförändringen. • 14 november 2018  

  Nu är julbelysningen uppe


  Gatuavdelningen har i början av veckan satt upp julbelysningen i centrum. Belysningen kommer att tändas i slutet av vecka 48 - några dagar innan första advent. • 14 november 2018   (Bygga, bo & miljö)

  Har du koll på vattenmätaren?


  Vintern är snart här! Tänk på att vattenmätaren kan frysa sönder. Kontrollera utrymmet där den är placerad och se till att alltid ha omkring +10 grader i utrymmen där din vattenmätare finns. • 14 november 2018   (Vård & socialt stöd)

  Välkommen på adventsbasar på Nicklagården


  Onsdagen den 21 november, kl. 16.00–18.30 är det dags för Nicklagårdens adventsbasar. Det blir bland annat försäljning av julkransar, adventsgrupper, hantverk, hembakat julgodis, grantomtar och hemlagad julmarmelad. • 13 november 2018  

  Jämställdhet i fokus på kompetensutvecklingsdag i ...


  Hur ska förskolorna i Älmhult arbeta för att främja jämställdhet och lika villkor för alla barn i verksamheten? Under måndagen hade förskolorna i kommunen kompetensutveckling. Drygt 200 förskollärare och barnskötare fick fortbildning i temat jämställdhet. Lisa Andersson Tengnér, genuspedagog, föreläste om normmedveten pedagogik. • 12 november 2018   (Bygga, bo & miljö)

  Nya avgifter för sophämtningen 2019 och gratis bes...


  Kommunfullmäktige har beslutat om nya taxor för avfallshantering i Älmhults kommun. Det innebär en höjning av avgiften för sophämtning på ungefär 200 kronor per abonnemang och år. Besöken på återvinningscentralerna blir från och med 2019 även gratis för dig som invånare. • 12 november 2018   (Bygga, bo & miljö)

  Såhär gör du vid en vattenläcka eller stopp i avlo...


  Om du har stopp i avloppet och du inte är säker på om felet finns inne på din tomt, ska du kontakta kommunen på telefon 0476-550 00. Är läget akut utanför ordinarie arbetstid ringer du telefon 0476-510 00. • 12 november 2018   (Kultur & fritid)

  Tusentals lyktor 16 november: under samma himmel, ...


  Älmhults kommun har bjudit in kommunens alla förskolebarn att göra ljuslyktor. Fredagen den 16 november, från kl. 16.30, förvandlas Stortorget i Älmhult till en plats för magi och fantasi där barnens lyktor strålar ikapp med himlens alla stjärnor. • 7 november 2018  

  Vuxenutbildningen på Haganässkolan i Älmhult har t...


  Vårdbiträde, måltidsbiträde, barnskötare, CNC-tekniker, handel och lager, transportutbildning, undersköterska och kock är de yrkesutbildningar på gymnasienivå för vuxna som startar i januari 2019.Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.