Information om vår vinterväghållning

Nedan hittar du uppdaterad information om hur vi hanterar vår vinterväghållning.

Här kan du läsa mer om hur Älmhults kommun arbetar med snöröjning och halkbekämpning på våra gator och vägar.

2019-02-07

Vi avvaktar med sandning på grund av mildvädret och regnet som förväntas komma under torsdagen.

2019-02-06

Vi har fått 2,5 centimeter nederbörd idag. På grund av mildväder och uppmoddning kör vi av samtliga gator samt gång- och cykelvägar trots att det bara kommit 2,5 centimeter snö.
Om något dygn väntar vi kraftigt regn med risk för översvämning på gator då våra brunnar är täckta av snö. Vi är tacksamma om vi får rapporter från allmänheten om dessa vattensamlingar. Anmäl via mejl tekniska@almhult.se eller telefon 0476-550 00.

2019-02-04

Just nu är vi ute och snöröjer platser vi ej hunnit med på grund av problem med trasiga arbetsmaskiner. Vi väntar ett nytt snöfall under natten mellan måndag och tisdag med cirka 7 centimeter snö. Ett snöfall som avslutas med regn. Snöröjning tisdag morgon kommer igång vid 5-tiden varpå vägarna kommer vara svårframkomliga under större delen av tisdagen.

2019-02-01

Under natten halkbekämpades prioriterade vägar och gång- och cykelvägar samt fastigheter. I Älmhult kom det dock mer snö tidig morgon vilket innebar att tidigare arbete var ogjort och vi är ute på nytt för att snöröja och halkbekämpa priotiterade gång- och cykelvägar. Under lördagen väntas ytterligare snö.

2019-01-30

Vädret är ju nu så att det är ishalka och väldigt halt. Vi har sandat samtliga områden under gårdagen med start tidig morgon. Vi väntar mer snö på torsdag, fredag, lördag och söndag vilket kan försvåra halkan. Vi räknar med punktvisa extra åtgärder efter anmälan till oss. På söndag blir det ny snöröjning med efterföljande halkbekämpning under måndagsdygnet. Preliminär prognos.

2019-01-28

Vi har kört bort de första 13 cm snö som kom igår. Vi har just nu 50 % av snöröjarna ute som påbörjat andra körningen. Vid kl 11.00 räknar vi med att resterande snöröjare kan påbörja snöröjning igen efter lagstadgad vila.
Prioriterade gång- och cykelvägar ska vara öppnade vid 10-tiden.
Vi väntar regn under dagen. I morgon 29/1 påbörjas sandning då det kommer frysa på förmiddagen.

Nyhet
Publicerad:

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.